• fotografije
  • fotografije
  • slike
  • najbolje slike
  • fototeka

Ptičica

Ptičica je domaći web servis za pohranu, razmjenu i pretraživanje fotografija napravljen po uzoru na Flickr. Namijenjen je amaterima, početnicima, profesionalcima, umjetnicima, odnosno svima koji snimaju fotografije iz bilo kojeg razloga.

Upotreba Ptičice je vrlo jednostavna. Nakon unosa korisničkog imena i lozinke odmah možete početi neograničeno dodavati slike u svoju galeriju i albume. Slike mogu biti vidljive svima, samo vama ili samo vašim prijateljima i obitelji. Registrirani korisnici mogu komentirati i označavati fotografije.

Fotografije označavaju korisnici Ptičice te na taj način kreiraju kategorije fotografija po kojima se onda lako mogu pretraživati.

Ptičica osim fotografije ima i još jedan bitan aspekt, a to je druženje. Na Ptičici se sklapaju prijateljstva i razmijenjuju iskustva. Već sada Ptičica okuplja mnogo zanimljivih ljudi raznih zanimanja sa zajedničkim interesom za fotografiju.

Uglavnom, Ptičica je još uvijek vrlo nova ali jako brzo raste i širi se pa se stoga priključite što prije :).

Autori Ptičice.

Izbor objavljenih članaka

T-Portal i Microsoft, Web2Vegas natječaj, prva nagrada 10.4.2007. (link)

Natječaj za najbolju web aplikaciju Web2Vegas, održan u organizaciji T-Coma i Microsofta Hrvatska

Najbolje projekte odabrao je četveročlani žiri u sastavu: informatički novinar Oleg Maštruko, fotograf Damir Hoyka, Luka Abrus, Technology Specialist za Microsoft Hrvatska, te Stanislav Šredl, urednik rubrike Tehnologija na T-Portalu.
Za nagrade je konkuriralo nekoliko vrlo dobrih aplikacija, a žiri je odlučio da je Ptičica Saše Šarunića i Viktora Marohnića po svim kriterijima najkvalitetnija....
net.hr web tjedna 8.12.2006. (link)

www.pticica.com

Ptičica je domaći web servis za pohranu, razmjenu i pretraživanje fotografija napravljen po uzoru na Flickr. Namijenjen je amaterima, početnicima, profesionalcima, umjetnicima, odnosno svima koji snimaju fotografije iz bilo kojeg razloga.
Upotreba Ptičice je vrlo jednostavna...
T-Portal web tjedna 10.11.2006. (link)

Razmijenite fotke na Ptičici

Ptičica je još jedan domaći servis koji bismo mogli svrstati u web 2.0, nudeći korisnicima jednostavan način za online pohranu i razmjenu fotografija, slično stranom servisu Flickr
Svojstveno konceptu web 2.0, najveći adut Ptičice je jednostavnost samog servisa. Sve što trebate učiniti jest registrirati se i početi s uploadom fotografija, koje će drugim korisnicima biti dostupne ili preko vašeg korisničkog imena, preko odabrane kategorije (oznake) ili putem pretraživanja. Registrirani korisnici mogu komentirati fotografije, a najpopularnije fotografije i korisnici naći će se u zasebnoj kategoriji. Pojedine korisnike moguće je označiti i kao prijatelje, a ukoliko ne želite da neka vaša galerija bude javna, možete je označiti kao privatnu. Iako nov i nazivno u testnoj fazi, servis je već sada vrlo zreo i kvalitetan, što pokazuje i broj fotografija koji se prilično brzo povećava.
Monitor.hr i Blog.hr 14.10.2006.

Predstavljamo hrvatski flickr: pticica.com

Prije nekog vremena dvojica hrvatskih programera odlučili su napraviti sajt za razmjenu fotografija po uzoru na flickr, te oduševljeni novotarijama koje donose web 2.0 sajtovi tipa last.fm ili del.icio.us, htjeli su napraviti tako nešto na ovim prostorima. Tako je prije par dana pušten u promet hrvatski flickr pticica.com. Ima sve. Tagove, albume, liste prijatelja, komentiranje slika i još hrpu toga. Slike se mogu linkati na blogove i forume. Mogu se komentirati i označavati. Može se voditi i neka vrsta foto bloga. Sajt bi trebao izdržati dosta velika opterećenja. "Testirali smo. Imamo mrak vezu i 1.5 TB bandwitha", rekli su nam tvorci ptičice, pa navalite. Više na pticicacom.blog.hr...
Ptičica baneri