• fotografije
 • fotografije
 • slike
 • najbolje slike
 • fototeka

PTIČICA voli FOTOTEKU

Pozdrav ekipa,
Nakon dugo vremena smo odlučili malo osvježiti Ptičicu i unjeti neke novitete koje će vam se zasigurno svidjeti.

Seriju noviteta počinjemo s novim partnerima (za koje ste sigurno već čuli) i s ponosom najavljujemo:


Ptičica, Fototeka i Index.hr se vole!

Zajedničkim snagama pokrećemo fotorevoluciju koja će vam pomoći da svoje najdraže fotografije pretvorite u razne foto proizvode. Na raspolaganju su vam fotoknjige i još puno toga, a Index će nam pomoći da vaše fotografije prezentiramo još široj publici!

One autore čije fotografije budu odabrane u tematskim galerijama na Indexu nagradit ćemo popustima i pogodnostima, a uz to, pripremamo i fotonatječaje i nagradne igre koje će se odvijati na Facebook stranicama Ptičice, Fototeke i Indexa.


Nikad jednostavnije do vlastitog fotoproizvoda!

Sve je lako i jednostavno! U nekoliko klikova izradite svoje fotoknjige. Razveselite sebe ili svoje najdraže zanimljivim i posebnim darovima. Pomoću Fototekinog online programa postanite sam svoj izdavač i dizajner - odaberite proizvod koji želite, dodajte mu fotografije s računala, Ptičice ili Facebooka, ostavite svoje podatke i uskoro stiže poštar s vašom kreacijom!

Za sve vas koji želite više, uveli smo i posebnu liniju PRO proizvoda koji se odlikuju još većom kvalitetom papira i dorade.


Informirajte se o proizvodima!

Upoznajte još zabavniju stranu fotografije! U svega par klikova, vaše fotografije mogu ispisati šarenu foto priču u fotoknjigama raznih formata. Probudite kreativca u sebi, pustite mašti na volju i uživajte u stvaranju uspomena ili kreirajte vlastiti fotografski portfolio.

Fototeka online program će vas voditi kroz izradu odabranog proizvoda uz jednostavno dodavanje vlastitih fotografija i tekstova.


Fotoknjiga - portfolio, monografija ili draga uspomena

Fotoknjige su vrlo atraktivan način prezentacije vlastitih radova, za obitelj i prijatelje ili za profesionalce i njihove klijente. Osim standardnih Fototeka fotoknjiga, kreirali smo i PRO liniju za profesionalnu upotrebu. Ove se fotoknjige prije svega razlikuju po većoj kvaliteti papira i dorade, ali i po formatima i omjerima koje smo prilagodili profesionalcima.

Sam svoj izdavač!

Ukoliko razmišljate o izradi vlastite knjige fotografije, Fototeka PRO može zadovoljiti vaše želje i realizirati ideje. Danas knjiga o fotografiji puno znači, ima svoju jačinu i odaje dojam profesionalizma u poslu. Nema boljeg načina od prezentiranja vlastitog portfolia u obliku kvalitetne fotoknjige. S druge strane, ukoliko želite vlastitu monografiju u rukama ili posebno izdanje vašeg fotografskog projekta, najlakši i najjednostavniji put k tome je brza izrada knjige u našem on-line programu. Ne zaboravite da uz fotografije možete dodavati i vlastiti tekst.

PRO linija fotoknjiga specifična je jer se tiska na specijalnom Heaven papiru sa plastificiranim ovitkom i presvlakom od crnog platna za najzahtjevnije korisnike. PRO knjige se izrađuju u nekoliko formata (kvadratni, portretni i landscape) kao i u nekoliko kvalitetnih vrsta uveza (meki ili tvrdi uvez s platnom ili ovitkom).

 • 1. PRO FOTOKNJIGA U MEKOM UVEZU

  Meki uvez fotoknjige dobro je rješenje za izradu kataloga za fotografske izložbe, male edicije fotografskih projekata (npr. serijali pejzažne fotografije) ili kao poklon za prijatelje i obitelj, kao što su primjerice knjige s fotografijama rođendana ili raznih drugih događaja.

  Ova fotoknjiga dolazi u dimenzijama u kvadratnom formatu 180x180 mm i u portretnom format 200x250mm.

  Sve stranice otiskuju se na kvalitetnom papiru Heaven od 180g, dok se omot knjige izrađuje u 300g Heaven papiru sa mat plastifikacijom za bolju kvalitetu i čvrstoću.
  Heaven papir najbolji je izbor za tisak vaših fotografija zbog svoje iznimne bjeline I vjernosti boja.

 • 2. PRO FOTOKNJIGA U TVRDOM UVEZU S PRESVLAKOM

  Tvrdi uvez idealan je za izradu fotografskih monografija, profesionalnih portfolia ili albuma za razne prigode.

  Također, ukoliko se bavite fotografiranjem vjenčanja, ovo je idalan način da svojim klijentima ponudite kvalitetne fotoknjige s fotografijama njihovog najsretnijeg dana.
  Fotoknjiga u tvrdom uvezu s presvlakom dolazi u kvadratnim formatima 180x180mm i 300x300mm, portretnom 200x250mm i landscape 250x200 i 330x280mm.

  Fotoknjiga u tvrdom uvezu otiskuje se na kvalitetnom Heaven papiru od 180g. Presvlaka knjige izrađuje se od Heaven 120 gramskog papira koji se dodatno plastificira mat plastikom. Predlist i zalist su izrađeni od Popset crnog papira od 120g.

 • 3. PRO FOTOKNJIGA U TVRDOM UVEZU S PLATNOM I OVITKOM

  Još jedna PRO fotoknjiga tvrdog uveza koja dolazi s crnim platnom i ovitkom. Za još zahtjevnije autore, ove fotoknjige su najkvalitetnije što možete priuštiti sebi za profesionalne ili osobne svrhe.
  Ove knjige su odličan izbor ukoliko se bavite modnom fotografijom, izradom Bookova za modele ili želite izdati vlastitu knjigu!
  Fotoknjiga u tvrdom uvezu s presvlakom dolazi u kvadratnim formatima 180x180mm i 300x300mm, portretnom 200x250mm i landscape 250x200 i 330x280mm.
  Fotoknjiga u tvrdom uvezu otiskuje se na kvalitetnom Heaven papiru od 180g. Presvlaka knjige izrađuje se od crnog platna. Ovitak knjige izrađuje se od Tecco Satin 250g. Predlist i zalist su izrađeni od Popset crnog papira od 120g.