|
|
Rang: Member

Grupe: users
Član u: 2/17/2009 Postovi: 19
|
Četvrti fotosajam održat će se 4. travnja 2009. u vremenu od 10:00 do 17:00 u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68 u Zagrebu. Brojke govore same za sebe prvi fotosajam imao je 550 posjetitelja i 15-ak izlagača, drugi gotovo 1000 posjetitelja i 30-ak izlagača, a treći preko 1200 posjetitelja i 40-ak izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Kako je bilo na 3. fotosajmu pogledajte u videu:
|
|
|
Rang: Advanced Member

Član u: 8/13/2008 Postovi: 208
|
Nikad još nisam stigel zbog faxa, a tako će vjerojatno biti i ove godine. Nadam se da će drugačije ispast,...
|
|
|

Član u: 8/13/2008 Postovi: 134
|
Pa lijepo je da se nesto dogadja. Korisna stvar, narocito za one koji nemaju priliku probati (opipati) opremu za koju su zainteresirani. Datum je jos daleko, ali vjerujem da cu se zaletjeti.
|
|
|

Član u: 9/24/2008 Postovi: 158
|
Ja gotovo sigurno dolazim. Na prošlom sajmu ubo jedan stari objektiv za nekih 30% od cijene inače :D Pa i da nisam, kao fanu fotografije mi je lijepo na jednom mjestu vidjeti toliko opreme i ostalih stvari veznih uz fotografiju.
|
|
|

Član u: 2/15/2009 Postovi: 58
|
Ja ću sigurno biti tamo... ~~ Budimo realni - zahtjevajmo nemoguće! ~~
|
|
|

Član u: 8/13/2008 Postovi: 134
|
E pa sada sam vec poceo razmisljati o jednoj (a moze i vise) foto-pivi. 
|
|
|

Član u: 9/9/2008 Postovi: 31
|
I ja dolazim, kad sam već nisam prošle godine. At the heart of the image
|
|
|

|
Predavanja i prezentacije održati će se u maloj dvorani POU koja ima 200 sjedećih mjesta.12:00 Dvosatno predavanje o uporabi različitih tehnika fotografiranja sa studijskom rasvjetom i prezentacija profesionalne opreme, sponzori su Svijet Medija uz SONY OVERSEAS S.A. Predstavništvo u Republici Hrvatskoj i Fotosvijet, a predavači profesionalni fotografi Timor Šatara i Goran Katić. 14:00 Uvod u Aperture 2 - predstavljanje osnovnih značajki Aperture 2 aplikacije za post-produkciju fotografija. Aperture 2 je revolucionarna aplikacija tvrtke Apple koja služi za obradu i manipulaciju velike količine fotografija. Sa preko stotinu novih značajki, Aperture 2 dramatično je brži, lakši za korištenje i moćniji. 15:00 Zašto fotografiramo prirodu? - fotograf Mario Belić pokušati će odgovoriti na pitanje iz naslova i objasniti zašto fotografiramo prirodu. Što je bitno za dobru fotografiju prirode - kakav pristup izabrati, koje tehnike i oprema su bitni za kvalitetnu 'wildlife' fotografiju. 16:00 Prezentacija studijske fotoopreme, slikanje modela pod vodstvom Gorana Katića, mogućnost isprobavanja raznih dodataka za rasvjetu: softbox za bljeskalice, snoot, barn doors (klapne) sa filterima u boji, saćaste nastavake za reflektor, soft light reflektor (ili beauty dish popularni tanjur) itd. Sponzori fotosajma su tvrtke iStyle, Hensel performing light (HENSEL Studiotechnik GmbH & Co. KG) i Fotosvijet. Cijena ulaznice je 10 kuna.
|
|
|

|
I eto, ko i svaki put, imam kolokvij drugi dan. :D Oraganizatori imaju neku zavjeru protiv mene,...
|
|
|

Član u: 9/24/2008 Postovi: 158
|
Ja još nisam siguran hoću li moć doć. Volio bi, ali ne znam...
|
|
|

|
NevenPisacic je napisao/la:I eto, ko i svaki put, imam kolokvij drugi dan. :D Oraganizatori imaju neku zavjeru protiv mene,... Naravno, osobno javimo dekanu Zoranu Ivanoviću kada treba namjestiti kolokvije. :D
|
|
|

|
ivanbajlo je napisao/la:NevenPisacic je napisao/la:I eto, ko i svaki put, imam kolokvij drugi dan. :D Oraganizatori imaju neku zavjeru protiv mene,... Naravno, osobno javimo dekanu Zoranu Ivanoviću kada treba namjestiti kolokvije. :D Znal sam. :( :P ;)
|
|
|
Rang: Newbie

Član u: 12/16/2008 Postovi: 2
|
Pitanje: Da li ima nekakvo parkiralište u blizini ili se ne isplati doći autom?
|
|
|

Član u: 8/7/2008 Postovi: 20
|
taj dan sam vjerojatno u zagrebu pa ako stignem nadam se da cu proc..:D
|
|
|

Član u: 8/13/2008 Postovi: 518
|
kristina-bilic je napisao/la:Pitanje: Da li ima nekakvo parkiralište u blizini ili se ne isplati doći autom? hm, gledam profil... paaa... ja kad idem iz Pule obično parkiram u Delnicama, manja je gužva... i tak... :D (nije najsretnije mjesto za nać parking, posebno ak nisi od onih koji su u tom kvartu desetak godina temeljito studirali pa izučili di se da zagurat kolesa, di možeš pustit djecu da ti se igraju dok si na predavanjima i to...) ;D najbliži parking gdje ima dobrih izgleda za nać mjesto je Lisinski - alternativa je kružiti kvartom i vrebati ;)
|
|
|

Član u: 9/29/2008 Postovi: 6
|
ja ću najvjerojatnije doći...
|
|
|

Član u: 9/9/2008 Postovi: 31
|
Meni i nije daleko tako da idem vlakom, a da auto ostavljam pred Lisinskim ne dolazi u obzir da im dajem 7kn za 1h. (ma da iza po kvartu bi se dalo naći mjesta za parkirat) At the heart of the image
|
|
|

Član u: 12/16/2008 Postovi: 2
|
pike je napisao/la:kristina-bilic je napisao/la:Pitanje: Da li ima nekakvo parkiralište u blizini ili se ne isplati doći autom? hm, gledam profil... paaa... ja kad idem iz Pule obično parkiram u Delnicama, manja je gužva... i tak... :D (nije najsretnije mjesto za nać parking, posebno ak nisi od onih koji su u tom kvartu desetak godina temeljito studirali pa izučili di se da zagurat kolesa, di možeš pustit djecu da ti se igraju dok si na predavanjima i to...) ;D najbliži parking gdje ima dobrih izgleda za nać mjesto je Lisinski - alternativa je kružiti kvartom i vrebati ;) ...je, još kad bi znala di je Lisinski...nema veze,ionako izgleda da ću morat radit tu subotu pa niš od mene...svejedno hvala na odgovoru!
|
|
|

|
Parkinga ima dosta okolo, ali dobar dio je druga ili treća zona, može se probati po okolnim ulicama gdje bi se moglo ubaciti, subotom je malo bolja situacija nego radnim danom. kartaparkirne zone
|
|
|

Član u: 11/30/2008 Postovi: 35
|
Pozdrav Ivane! -Neznam kakve ti veze imaš s fotosajmom, al ako imaš nešto bi te zamolio. Bio sam na 3. fotosajmu i moram biti iskren da sam više oćekival. Dakle, moja se molba konkretno odnosi na prezentaciju opreme i samih fotoaparata. Možeš li ikako utijecati na izlagaće da napune baterije pa da se fotić može malo isprobati?! Kakva korist od izlaganja ako je sve kao u dučanu? -"Evo ti fotić al možeš ga gledati samo iz moje ruke"! Priznajem, Olympus je dao E-3 da se s njim radi sve kaj oćeš dok Canon ni blizu! Ovo je samo primjer, bez favoriziranja! Drago mi je da takvo što uopće postoji, i volio bi da se odvoji jedan mali kutak za početnike, amatere i ostale neškolovane fotografe gdje bi mogli zatražiti kakav savjet, pomoć ili informaciju kako poboljšati svoj hobi ili zapoćeti možda ozbiljniju karijeru. Ona predavanja, to je za svaku pohvalu, ubacite što više razlićitih tema, ljudi vole slušati kad neko prića o nećem kaj ih interesira! I da, nek ljudi ne brinu za parking, iza Boogaloo-a (klub koji je mislim u sklopu zgrade) nalazi se velika garaže ako neko možda nezna! Pozdrav do skorog viđenja, sigurno ću doći! Pa-pa! Dvije stvari su beskonačne: svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam baš siguran.
|
|
|
|
Guest |